Κρεμώδες μέλι με black currant
Όλοι γνωρίζουμε τα ευεργετικά οφέλη του μελιού για τον ανθρώπινο
οργανισμό. Αγαπάμε παράφορα τη γεύση και το μεθυστικό άρωμά του. Τι θα γινόταν,
άραγε, αν του προσθέταμε ένα μούρο, το μαύρο φραγκοστάφυλο για παράδειγμα;
Το μαύρο φραγκοστάφυλο είναι ένα πολύ νόστιμο μούρο, με ιδιαίτερο άρωμα
και ξεχωριστή γεύση. Αξιοποιείται σε πολλά προϊόντα διατροφής, όπως σε χυμούς,
γλυκά και πολλά άλλα. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερα ευεργετικών και θεραπευτικών
ιδιοτήτων του, χρησιμοποιείται όχι μόνο στο μαγείρεμα αλλά και στη φαρμακευτική
επιστήμη. Πλούσιο σε βιταμίνες και ωφέλιμα ιχνοστοιχεία, βοηθά στη σωματική
ανάπτυξη των παιδιών και στηρίζει δυναμικά την υγεία ενός ενήλικα. Το μαύρο
φραγκοστάφυλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ένζυμα που καταστρέφουν το
ασκορβικό οξύ, επομένως θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμινών.
Γιατί όμως το μαύρο φραγκοστάφυλο είναι τόσο ξεχωριστό; Πρώτον, είναι
άφθονο σε αντιοξειδωτικά στο