Κρεμώδες μέλι με φράουλα
Όλοι γνωρίζουμε τα ευεργετικά οφέλη του μελιού για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αγαπάμε παράφορα τη γεύση και το μεθυστικό άρωμά του. Τι θα γινόταν, άραγε, αν του προσθέταμε ένα μούρο, τη φράουλα για παράδειγμα; Η φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα μούρα σε όλο τον κόσμο και δε χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση. Την προτιμάμε για την ευχάριστη και δροσερή γεύση της, σε συνδυασμό με το καταπληκτικό άρωμά της. Πολλοί όμως δε γνωρίζουν ότι, εκτός από τη φανταστική της γεύση, η φράουλα μας προσφέρει μεγάλη ποσότητα βιταμινών και άλλα ευεργετικά συστατικά, τα οποία καθίστανται αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιταμίνες που εμπεριέχει η φράουλα απορροφώνται σχεδόν πλήρως από το σώμα μας. Έτσι, οι φράουλες περιέχουν βιταμίνες και χρήσιμες ουσίες όπως: βιταμίνη C, βιταμίνη Β, Α1, Β2, Β9, C, Ε, Κ, Η και ΡΡ. Επίσης είναι πλούσιες σε ευεργετικά συστατικά όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, ιώδιο και φυλλικό οξύ. Χάρη