Αυγα Ορτυκιων (ΑΥΓΑ)
Καταγωγή:
Αξία και ιδιότητες
Τα αβγά και το κρέας ορτυκιού θεωρούνται από τα πιο πολύτιμα και αξιόλογα διαιτητικά προϊόντα. Τα οφέλη από την κατανάλωση των αβγών ορτυκιού στη διατροφή των ασθενών ήταν γνωστά ακόμη και στην αρχαιότητα. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι νόστιμο και θρεπτικό και δεν προκαλεί αλλεργίες ή ανεπιθύμητες παρενέργειες, ακόμη και σε όσους τα αβγά αντενδείκνυνται.
Το κρέας ορτυκιών είναι ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Η μυρωδιά του ιδιόμορφη και με ελαφριά επίγευση κυνηγιού. Οι λαχταριστές γευστικές δημιουργίες με το κρέας και τα αβγά ορτυκιών αποτελούν ιδιαίτερο γκουρμέ συμπλήρωμα στο γιορτινό τραπέζι, αφού έχουν και υψηλή διατροφική αξία. Συνδυάζονται με πολλές γαστρονομικές δυνατότητες και η κατανάλωση των συγκεκριμένων αβγών μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο: ωμά, βραστά, τουρσί, τηγανητά ή ψητά. Χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ποικίλων σος, σε ομελέτες, σαλάτες, γλυκά κ.ά.&a
αβγα Τεχις 0,60 λ